onsdag 15. oktober 2008

Skattelister

Herved oppfordres alle til å skrive under på oppropet Nei til skattelister.

Synes det er unødvendig at alle skal vite hva alle andre tjener - naboen har faktisk ikke noe med hva jeg tjener og hvor mye jeg har i formue...Hrmpf...Nemlig!


Og du må gjerne publisere lenken videre ;D

6 Comments:

Kathrine said...

Ja, det hadde vært nok at folk ikke søkte på skattelistene. Nå går jeg ut fra at alle søker, og samtidig skriver under på "Nei til skattelister". Noen år siden jeg gadd sitte og søke, noe så kjedelig...
Jeg blir iallefall glad når tannlegekontoret har Villmarksliv eller Motorblad å bla i.
Litt "se og hør"mentaliet her. Ingen innrømmer, men alle ser...Noen har kjedelige liv ja.

Ha en fin dag:-)

hildeG said...

Her i bygda solgte korps og andre organisasjoner "skattelista" i mange år. "Alle" kjøpte den - man fikk jo attpå til unnskyldningen med å støtte en god sak.
Det er greit at dette er "offentlig" i den forstand at det ligger på likningskontoret til gjennomsyn for hvem som helst - men søkbart på internett? Hva er vitsen? Det er jo helt riktig at det bare er for å snoke rundt og se hva andre tjener eller ikke tjener... Ikke at det plager meg, samma for meg om folk vet hva jeg tjener, og jeg gidder i hvert fall ikke snoke etter hva noen andre tjener, men det har ingen hensikt og burde ikke ligge der for all framtid.
En annen sak er at det kan brukes av kriminelle (hvor er penga...) eller markedsførere (det har jeg opplevd selv...). INgen av dem er det noe særlig å komme i kontakt med sånn helt ubedt.

Rita Hogefeld said...

Jeg måtte ha hatt jæv*** god tid og kjeda meg uanstendig mye før jeg gadd å sitte å snoke i skattelistene. Hva er poenget?

Det oppropet skriver jeg gjerne under på.

Anonym said...

Jeg har store problemer med å se nytteverdien av denne publiseringen, nei... All ære til lokalavisen her, Farsunds Avis, som aldri har hatt noen rangering eller oversikt over skattelistene. Men jeg leste at flere nettsteder hadde opplevd servertrøbbel da skattelistene først ble lagt ut... Jaja... Som du skriver: Hva er poenget?

hildeG said...

Og det verste er at dette sitter jo også ungene våre og blar i. Og kommenterer seg i mellom. Begge mine tenåringer har nevnt noe om dette de siste dagene.
Det er ille nok å være tenåring om man ikke skal måtte forholde seg til bemerkninger om hva mora di eller faren din tjener...

Alexia said...

Ja det er jeg helt enig i HildeG - men det er kanskje verst for dem som tjener minst? I dette måha-samfunnet vi lever i er det kanskje ikke alltid like lett for de ungene som faktisk ikke kan være med på alt eller få de dyreste merkene grunnet foreldres økonomi - de blir lett offer for andres plaging når dette med enkelthet kan sjekkes opp på nett. Barn kan være nådeløse slik...