fredag 23. juni 2006

Druerankene har arrivert!!!

Hurra!! I dag kom druerankene jeg bestilte for ei god stund siden hos Rusvik vinplanter. Bilde: Somerset Seedless Sakset fra Rusvik:
Sitat:
Somerset Seedless (ES 12-7-98 ) er en svakt til middels sterktvoksende sort fra USA og den er herdig ned mot -20 til -30 grader. Druene er rosa og små på små til middels store klaser. Svært god og aromatisk smak på druene som er kjernefrie. Sorten er produktiv når det er varmt vær under blomstringen. og modner ca 15. september. Også aktuell som en tidligmodnende sort i veksthus, ikke minst i kalde innlandsstrøk. Druene har også den fine egenskapen at de har god smak litt før de er fullmodne. Bilde: Alrod Sakset fra Rusvik:
Sitat:
Alrod er en middels kraftigvoksende kanadisk sort med gule og vel middels store druer på store klaser. Utmerket smak på de kjernefrie druene når de er helt gule, litt muskat og krydderpreg. Herdig ned mot -25 til -30 grader. Modner ca 20. september.Jeg har plantet dem i 20 liters selvanningspotter - får håpe det holder Til vinteren blir de plassert i garasjen innballet i isolasjon rundt potte og nederst på planten for å unngå rotfrost - som betyr den visse død. Da er det bare å sette seg ned og vente på frukt

0 Comments: